Top 5 aanstekers voor cannabis

Geplaatst door

Wanneer je graag een jointje, wietpijp of bong gebruikt om cannabis te roken zul je een aansteker vaak in je hand hebben. Maar wat is nu de beste aansteker voor het roken van cannabis? Wij van Grinder Kopen hebben een overzicht voor je samengesteld met de belangrijkste kenmerken en voordelen.

Onze top 5 aanstekers:

  1. Een clipper aansteker staat wat ons betreft op #1. Of je nu een joint, wietpijp of bong wilt roken, deze relatief goedkope aanstekers zijn er prima voor geschikt.
  2. Een tweede plaats voor de plasma aansteker. Omdat ze windbestendig zijn en je ze makkelijk kunt opladen via USB.
  3. Een stormaansteker met blauwe vlam. Ideaal voor buitenhuis en ze zijn vaak goedkoper dan de modellen met plasma ontsteking.
  4. de BIC aansteker. Mede dankzij de kwaliteit en de vele locaties waar je deze merken kunt kopen is het een goede keuze.
  5. De klassieke maar betrouwbare Zippo. Toch nog een vierde plaats. Je moet er van houden, de Zippo vullen en de onderdelen vervangen. Maar wanneer je ze goed verzorgd gaan ze tientallen jaren mee!

De Clipper aansteker

Een clipper aansteker staat wat ons betreft op #1. Of je nu een joint, wietpijp of bong wilt roken, deze relatief goedkope aansteker is er uitstekend voor geschikt. Een voordeel van de clipper aansteker is dat je eenvoudig het vuursteentje kunt vervangen. Je kan deze tevens gebruiken als tool om je joint mee aan te stampen.

Ideaal voor het roken van een bong of wietpijp

Clipper vuursteen vervangen

Wanneer je een clipper aansteker schuin houdt zal de vlam groter worden. Erg handig wanneer je een wietpijp of bong wilt gebruiken. De cannabis zal sneller branden door de vergrote vlam.

Een Clipper is hervulbaar en kan worden gevuld met butaangas. Dit alles maakt dat Clippers erg lang mee gaan.

Plasma aansteker

De zogenaamde plasma aanstekers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede dankzij de elegante ontsteking die wel iets weg heeft van een futuristisch wapen uit Star Trek. Een bijkomend voordeel is het gemak van een elektrische aansteker die je kunt opladen via USB. Bijvoorbeeld via de USB aansluiting in je PC, laptop of je powerbank. Zo zit je nooit meer zonder vuur.

Windbestendig, de ideale vuurwerk aansteker

De aanstekers met plasma vlam zijn zeer windbestendig. De elektrische ontsteking kan een temperatuur bereiken van bijna 500°C. Je sigaret, joint of sigaar is binnen ‘no time’ aangestoken. Ook handig als vuurwerkaansteker tijdens oud en nieuw! Geen gedoe en tijdverspilling meer tijdens het aansteken van je vuurpijl of klapper.

Stormaansteker (ideaal voor buiten)

De naam zegt het al, deze aansteker werkt zelfs als het flink stormt! Ideaal voor het gebruik buitenhuis. Als roker zul je het vast en zeker minimaal één keer hebben meegemaakt. Je wilt je sigaret of joint opsteken en elke keer waait je vlam uit door een windvlaag. Met een stormaansteker is dit verleden tijd!

Aansteker met een sterke blauwe vlam

Een storm aansteker is gevuld met butaangas en geeft een grotere vlam dan een gewone aansteker. De vlam is krachtiger en blauw van kleur. De vlam wordt ook wel een jetflame genoemd en is ideaal voor het aansteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw.

De klassieke Zippo is tijdloos

De Zippo is een van de meest populaire vuursteen aanstekers aller tijde. Een Zippo wordt gevuld met olie of benzine. Dit zorgt voor de typische geur die vrij komt. Ze zijn hervulbaar en duurzaam. Mede doordat de aansteeklont en het vuursteentje kan worden vervangen kun je er tientallen jaren plezier van hebben. Ze zijn te koop in diverse afmetingen, kleuren en talloze ontwerpen.

Bong rokers gebruiken Hemp Wick

Wanneer je een bong wilt roken maar geen aansteker wilt gebruiken die is gevuld met butaangas, olie of benzine. Dan is de Hemp Wick de oplossing. Bij het aansteken van je joint, wietpijp of bong kan je resten butaangas inademen wanneer je een reguliere aansteker gebruikt.

Hemp Wick wordt gemaakt van henneptouw en bijenwas. Dit product is de oplossing wanneer je zo natuurlijk mogelijk je bong wilt roken.

Verschillende soorten aanstekers

Hoe lang is het geleden dat je een lucifer hebt gebruikt om iets aan te steken? De tijd dat de meeste sigaretten werden aangestoken met lucifers is al lang voorbij. Tegenwoordig kun je jouw sigaret, sigaar of joint aansteken met verschillende mechanismes. Je wilt een aansteker kopen? Maar neem je een ontbranding op gas, elektrisch of op zonne-energie? Het kan tegenwoordig allemaal!

De vuursteen aansteker

De vuursteen aansteker is een van de meest voorkomende manieren waarmee tabak of cannabis wordt aangestoken. Deze wegwerp, of hervulbare aanstekers zijn gevuld met butaangas en hebben een vuursteentje dat het gas ontsteekt.  Het voordeel van dit type is dat ze goedkoop zijn en je ze overal kunt kopen. Een van de bekendste zijn de BIC aanstekers maar ook Clipper wordt steeds meer gebruikt. Mede dankzij de leuke designs en de goede kwaliteit. Bovendien heeft Clipper enkele handige kenmerken. Allereerst wordt de vlam groter wanneer je hem kantelt. Ideaal wanneer je een wietpijp of bong wilt roken. Ten tweede kun je het vuursteentje gemakkelijk vervangen. En ten slotte voor diegene die graag een jointje rollen: het vuursteentje samen met de houden kan worden gebruikt voor het aanstampen van je jointje.

Elektrische aansteker

Een aansteker met een elektrische ontsteking heeft geen vuursteentje, maar wel een drukknop waarbij een elektrische vonk het butaangas laat ontbranden. Deze vonk wordt in bijna alle gevallen geproduceerd door een piëzo-elektrisch effect. Bijna alle aanstekers met turbovlam, jetflame of windbestendige modellen maken gebruik van dit type ontsteking.